Over ons

Claire Wendel

In 1994 heb ik mijn studie 1ste graads Docent Dans aan de Hoge School voor de Kunsten: Artez te Arnhem afgerond. Met mijn liefde voor dans weet ik vanaf dat moment mijn passie over te brengen op kinderen.

Mijn werkervaringen heb ik opgedaan door vlak na mijn studie mijn specialisatievakken: klassiek ballet, flamencodans en kinderdans op verschillende dansinstellingen te doceren. Daarna kwam ik terecht bij het Dansgezelschap Introdans en heb daar 10 jaar gewerkt voor de afdeling educatie. Met veel enthousiasme ben ik momenteel bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van dansprojecten voor leerlingen in het onderwijs. Samen met Nina Ruge beleef ik veel plezier met Dans in de klas.

Nina Ruge

Dans maakt al van jongs af aan deel uit van mijn leven. Wat als plezierige hobby begon, werd later mijn professie: in 1999 studeerde ik als 1ste graads docent dans af aan de Fontys dansacademie in Tilburg.

Sindsdien heb ik ervaringen op verschillende vlakken van het dansvak opgedaan: als danseres in kinder- en jeugdvoorstellingen, als choreograaf, als amateurdansdocent, als docent dans bij een dansgezelschap en als vakleerkracht dans in het onderwijs. Het ontwikkelen en geven van dansprojecten in het onderwijs is mijn grootste passie; hierin heb ik mij dan ook gespecialiceerd. Sinds 2007 gebruik ik mijn ervaring en enthousiasme om met Dans in de klas zoveel mogelijk basisschoolkinderen kennis te laten maken met en plezier te beleven in dans.